Spot lie ecommerce

Vrei magazin online?
Inainte de orice, intreaba!

Daca ai ajuns aici, inseamna ca esti in cautare de o solutie eCommerce fara batai de cap si care, sa nu fie doar frumos colorata ci si practica.

Iti lasam mai jos o serie de intrebari pe care sa le adresezi free lancer-ului sau firmei de software daca iti doresti un business nu doar un magazin online frumos desenat cu template-uri ieftine.

Multi clienti, confunda o tema draguta cu un magazin bun. Hai sa clarificam un lucru, portofoliu = design, si atat, de multe ori sunt doar teme „goale”.

Un portofoliu de magazine online cu teme descarcate de pe theme forest, nu arata ca firma respectiva are experienta cu adevarat in eCommerce, pur si simplu se pricepe la instalat teme si desenat bannere, desi contribuie la succes, nu il garanteaza, clientii tai cumpara produse, nu template-uri.

Ai mai jos o lista de intrebari pe care sa le adresezi oricarui freelancer sau firme de software in cazul in care vrei sa vezi care este cea mai buna oferta pentru tine, astfel te vei convinge singur ca in cazul in care decizi sa reconstruiesti un sistem similar cu al AiCart, vei vedea ca nu ai cu cine.

Icon
Portofoliu ≠ experienta

Un portofoliu de magazine online nu inseamna neaparat experienta in eCommerce, template-urile sunt ieftine si usor de instalat pe orice platforma.

Vezi portofoliu fals
Icon
Modul instalat ≠ programator

Multa lume confunda termenul de programator, cu cel de web designer. Daca vezi un modul instalat de cineva, nu inseamna neaparat ca persoana respectiva codeaza.

Vezi detalii module
Icon
Ce se intampla daca?

Vrei sa-ti dai seama daca o persoana are experienta in eCommerce? Adreseaza-i intrebari legate de vanzarea efectiva si solutii la unele probleme si scenarii.

Vezi detalii

ATENTIE! la minciuni

Cat dureaza sa-mi faceti un magazin online stockless?

Constructia AiCart si a integrarilor necesare a durat 4 ani, in conditiile in care logica si rationamentul functionalitatilor a fost la indemana programatorilor 24/7 pusa la dispozitie de antreprenori cu experienta in productie, import, export, logistica , ecommerce, drop shipping si contabilitate.

Au participat 15 programatori din 3 tari, acestia au codat in fiecare zi lucratoare. Presupunand ca firma pe care vrei sa o alegi ar avea foarte multi angajati, un termen mai mic de 12 luni este imposibil de respectat.

Daca pentru constructia unui sistem similar, te bazezi pe logica unui simplu programator fara experienta in productie si logistica, nu ai absolut nicio sansa.

Imi puteti construi un magazin in sistem de drop shipping?

La aceasta intrebare 99.99% din programatori iti vor raspunde ca da, si ca este usor sa gasesti furnizori de drop shipping! Intreaba-i daca ei au un astfel de magazin propriu si vei avea un soc: NU!

Motivul este cat se poate de simplu, in Romania poti numara pe degetele de la o mana furnizorii in regim de drop shipping, de multe ori acestia au un portofoliu restrans de produse sau pur si simplu sunt produse fara potential.

Daca te bate gandul sa folosesti un furnizor din afara romaniei, ia in calcul timpul de livrare, taxele de transport, eventualele formalitati vamale si desigur, retururi si garantii.

Cea mai buna varianta de a vinde fara stoc si fara sa spargi pusculita este stockless! Nu mai ai nevoie de furnizori in regim de drop shipping, convertesti orice furnizor clasic in drop shipper.

Imi puteti adauga un algoritm care sa optimizeze coletele la checkout?

Constructia unui astfel de algoritm este extrem de complicata, desi majoritatea programatorilor se gandesc doar la dimensiunile produselor si a cutiilor ce urmeaza a fi folosite la ambalare, in realitate sunt si alti factori ce influenteaza performantele unui astfel de algoritm. 

Iti recomandam sa soliciti un demo al unui sistem similar realizat de ei, altfel risti sa pierzi mult timp si bani pe iluzii sau promisiuni nerealizabile.

Comparator curieri

Datorita parteneriatelor pe termen lung semnate de Borderless, doar AiCart are acces la BidTrans si sistemul de livrare 1P-5P si D2D suplimentar la sistemele clasice de curierat folosite de celelalte platforme de eCommerce.

Ca si functionalitate de baza disponibila cu toate licentele AiCart, sistemul compara toate ofertele primite de la curierii clasici, apoi toate ofertele 5P, si toate ofertele D2D, pentru fiecare categorie alege cea mai buna varianta iar in final, din cele 3 alege inca o data cea mai buna varianta. Un sistem piramidal din care reiese cea mai convenabila oferta pentru client. 

Nicio alta firma de software nu are acces la aceste resurse, in cel mai fericit caz te vei alege cu o integrare a unei firme de curierat, chiar daca platforma competitoare iti permite sa adaugi mai multe firme de curierat, acestea nu functioneaza simultan, iar ofertele lor nu sunt comparate in timp real la checkout in functie de produsele adaugate in cos de catre client.

Toate platformele de pe piata se bazeaza strict pe dimensiuni sau kg, nu iau in calcul locatia furnizorului, locatia clientului, tipul de masina necesara, programul de lucru de la depozit, sarbatori legale, si altele precum AiCart.

Concret, este imposibil sa reconstruiesti sistemul de checkout al AiCart fara sa ai acces la aceleasi resurse, asta presupunand ca ai reusit sa-i deslusesti logica, aceasta fiind ascunsa in proportie de 75% in cod, fara campuri sau formulare vizibile.

Transport marfa paletizata

Daca-ti place functionalitatea noastra de consolidare de paleti, trebuie sa sti ca a durat luni de zile pana aceasta a fost imbunatatita si rezultatele afisate au fost cele corecte, este un sistem extrem de greu si complicat de codat.

 

Daca vrei insa sa ramai la partea de transport de marfa paletizata, este important sa sti ca AiCart este singura platforma de eCommerce cu acces EXCLUSIV la Pallet Network si BidTrans, singura bursa de transport FARA case de expeditii sau intermediari.

 

Chiar daca ai reusi sa integrezi alta retea de pallet distribution si sa automatizezi procesul de checkout, te vei lovi de diferenta de pret intre a lucra direct cu transportatori sau a lucra prin case de expeditii (intermediari).

Daca asta nu este suficient, ia in calcul faptul ca pretul transportului este extrem de dinamic cu fluctuatii mari de la o zi la alta intr-o piata deschisa, BidTrans este o platforma cu circuit inchis si in consecinta preturile au o stabilitate mai mare pe termen lung.

Timp de livrare proiect

Asa cum am evidentiat mai sus, un sistem similar cu AiCart nu se construieste peste noapte si implica eforturi financiare si logistice considerabile.

AiCart poate fi livrat in 1-24 ore in functie de tipul de licenta dorit, acest lucru este posibil pentru ca s-au petrecut ani de zile in dezvoltare si optimizare, daca freelancer-ul tau sau firma de software iti promit un termen de livrare de cateva saptamani ai de-a face cu o MARE minciuna.

Pretul de dezvoltare

AiCart poate fi configurat in diferite modalitati, de fiecare data perfect pliabil pe modelul tau de business, asadar si pretul variaza in functie de necesitatile pe care tu le ai.

Constructia unei platforme similare de la zero, poate depasi cu usurinta suma de 100.000 Euro, presupunand ca ai avea acces la toate resursele necesare si programatorii ar sti exact ce au de facut si nu ar pierde timpul cu cercetare si documentare in industrii precum logistica, contabilitate sau eCommerce.

We use cookies to give you the best experience.