Web design, portofoliu magazin online

Portofoliu de magazine online

Partea de design este simpla, ce se intampla la checkout conteaza!

Web design-ul este simplu, ca sa te convingi, iti lasam link-uri directe la template-uri ce sunt de vanzare pe diferite platforme: WordPress, Shopify, PrestaShop, OpenCart. Observi vreo diferenta intre ele dupa ce intrii in categoria de produse sau in descrierea produsului? Nu! Asta pentru ca nu prea ai ce sa aduci nou unui magazin online, toate arata la fel, vrei sa ai si aceleasi produse ca restul?

Grupurile de Facebook ale programatorilor sunt pline de „web designeri” in cautare de ajutor, atunci cand clientul le solicita o functionalitate noua, lucrurile nu mai sunt la fel de simple. Una este sa schimbi un font si sa adaugi o poza, alta este sa schimb criterii de preturi la checkout.

Daca nu exista „un plugin” facut deja, un web designer de duzina o sa se afle intr-un mare impas, la fel si magazinul tau.

Ce face un web designer?

Icon
Instaleaza un template

Majoritatea web designer-ilor pot instala o tema si continutul demo al acesteia, categorii si produse demonstrative furnizate de creatorul temei.

Icon
Adauga produsele

Unii web designeri care au timp la dispozitie, se vor oferii sa adauge produsele pentru tine, castiga mai bine din adaugatul de produse decat din codare 🙂

Icon
Banner / slider

Un web designer de duzina iti poate realiza un colaj foto pentru un slider, in conditiile in care tema sau platforma are aceasta functionlitate de afisare.

Icon
Pagini legale

In conditiile in care ii furnizezi textul, sau poate il genereaza cu Chat GPT, web designer-ul tau o sa adauge paginile T&C, Cookies, etc.

Icon
Adauga categorii si filtre

Daca nu iti furnizeaza doar platforma si tema instalata, web designer-ul ar trebui sa iti adauge categoriile si filtrele de produse.

Icon
Modul de curierat

Daca ai gasit un web designer mai dibaci, o sa-ti instaleze UN SINGUR curier in platforma, fara comparator de preturi la checkout.

NOTA:  Cere o functionalitate in plus web designer-ului inainte de a plasa comanda cu el, astfel o sa stii daca este si programator sau simplu operator de date.

Ce NU face un web designer?

Un web designer de duzina nu:

  • Nu poate modifica logica dupa care functioneaza platforma ta
  • Nu poate adauga functionalitati noi daca nu exista un plugin pentru asta
  • Nu poate dezvolta module noi pliabile modelului tau de business
  • Nu poate construi un sistem StockLess sau Drop Shipping
  • Nu are nici macar el un magazin online de succes, altfel n-ar mai face site-uri

In concluzie, web design-erii sunt buni pentru realizat site-uri de prezentare, nu pentru a construi magazine online profitabile.