EXW, pret la poarta fabricii

Ce este EXW?

Comertul online, la fel ca si cel clasic, implica mai multi factori precum: locatia furnizorilor, transportul si adresa de destinatie a marfurilor. Indiferent ca vinzi din stoc, prin drop shipping sau stockless trebuie sa intelegi in primul rand ce sunt INCOTERMS-urile, fara o buna intelegere a acestora nu vei sti niciodata unde se termina rapsunderea furnizorului, unde incepe cea a transportatorului si unde incepe raspunderea ta.

In general drop shipping-ul presupune ca incoterm-ul este DDP cu locul de descarcare agreat cu furnizorul; stockless insa, are incoterm-ul EXW, furnizorul nu mai este responsabil de transport in momentul in care produsul a iesit pe poarta depozitului sau a fabricii.

AiCart face transportul pentru tine automat!

Faptul ca lucrezi cu preturi EXW nu inseamna ca tu te vei ocupa de livrarea la clientul tau final, aceasta este organizata automat de catre AiCart si BidTrans.

Icon
ORICATI Furnizori

Poti adauga ORICATI furnizori daca adresa de incarcare este in mainland UK sau UE

Detalii
Icon
ORICE Produse

Marfuri generale, ADR, congelate, colete, baxuri, paleti EU / non-standard

Detalii
Icon
ORICATE si de ORIUNDE

De la o crema de maini, un bax de apa, un tir de marfa, de la un furnizor sau mai multi

Detalii
Icon
ORICE metoda de plata

Plata ramburs la livrare, cu cardul online, prin transfer bancar sau crypto

Detalii
Incoterms - BidTrans - Bursa transport marfa fara intermediari

Pro / Contra EXW

De ce aprovizionarea StockLess este mai buna decat drop shipping-ul clasic

Icon
Logistica

Cel mai important aspect al unui magazin online de succes, controleaza-l in totalitate.

 Pro / Contra

Stock Less Drop Ship

 Intermediari in transport

Not available Not available

 Pret mai mare la livrare

Not available Not available

 Control asupra colectarii

Not available Not available

 Trasabilitate

Not available Not available

Icon
Transparenta

Daca nu iti place incertitudinea, Stock Less vine cu o serie de avantaje si beneficii.

 Pro / Contra

Stock Less Drop Ship

 Protectie anti-scam

Not available Not available

 Arie mare de acoperire

Not available Not available

 Diversitatea portofoliului

Not available Not available

 Aplicarea responsabilitatii

Not available Not available

Icon
Logistica
Intermediari in transport

Casele de expeditii sunt firmele ce intermediaza transportul de marfa asemenei agentiilor imobiliare care inchiriaza case sau apartamente (stiu proprietarul si stiu persoana interesata sa inchirieze).

 

Concret: producatorul sau importatorul contacteaza casa de expeditii crezand ca este transportator direct si ii solicita o oferta de pret pe ruta A - B, pentru X Kg; casa de expeditii incepe apoi sa caute o firma de transport reala care sa efectueze transportul, primeste oferta pentru 1 Euro / Km, adauga 30-50% margine de profit si comunica pretul mai departe furnizorului, adaosul casei de expeditii o sa se reflecte in pretul pe care tu il platesti pentru transport ca si client.

 

AiCart este conectat direct la BidTrans.eu, singura bursa de transport FARA CASE DE EXPEDITII, in aceasta platforma intermediarii pur si simplu nu au acces (da, exista metode de a-i identifica inainte de inscriere dupa codul CUI al societatii).

Pret mai mare la livrare

Faptul ca producatorii apeleaza la case de expeditii, face ca pretul final al produsului tau sa fie mult mai mare, asta pentru ca marginea de profit adaugata de casele de expeditii (intermediari) nu este deloc mica.

Cu AiCart nu ai aceasta problema, asta pentru ca raspunderea furnizorului se termina la poarta depozitului (EXW) dupa ce a incarcat marfa in masina, masina ce nu este aleasa de acesta ci de un algoritm A.I. complex care obtine automat cea mai buna varianta cand clientul se afla la checkout.

CONCLUZIE: Eliminand intermediarii din transport, pretul produsului tau o sa scada, astfel iti cresc sansele ca un client sa te aleaga pe tine si nu un competitor de-al tau.

Control asupra colectarii

Cu AiCart ai acces direct la flota BidTrans.eu compusa din sute de firme de transport din Romania, Uniunea Europeana si Regatul Unit. BidTrans.eu este o bursa de transport de marfa cu circuit inchis unde transportatorii sunt atent verificati inainte de a fi acceptati ca membri si se pot inscrie doar pe baza de invitatie, este ca un club select al transportatorilor ce ofera servicii de calitate la preturi net inferioare celor practicate de casele de expeditii.

Facand parte din grupul de firme Borderless, AiCart si BidTrans comunica direct si instant orice problema, oferindu-ti astfel un control sporit asupra ridicarilor de marfuri, chiar daca transportul nu pica in sarcina ta ca si proprietar de magazin sau market place, ai acces la informatii vitale, inclusiv daca furnizorul tau nu este ceea ce pare de la distanta, soferii avand responsabilitatea de a verifica cantitativ marfa in baza CMR-ului.

CONCLUZIE: Furnizorul nu te mai poate amagi cu timpi de livrare ireali, daca marfa nu este gata si nu poate fi colectata la timp, o sa sti de asta imediat ce masina ajunge la incarcare.

Trasabilitate

Clientii unui magazin online isi doresc trasabilitate si predictibilitate asupra livrarilor, vor sa stie cu exactitate cand produsele lor vor fi livrate, in acest sens AiCart se sincronizeaza automat cu BidTrans pentru fiecare livrare iar statusul unui AWB sau a unei livrari de marfa paletizata este disponibil in contul de client al magazinului.

Icon
Transparenta
Protectie anti-scam

Integrarea AiCart cu BidTrans aduce un plus de protectie atunci cand vine vorba de verificarea furnizorului, in primul rand pentru ca soferii nostri pot fi instruiti sa acorde o atentie sporita la incarcare in cazul in care ai dubii asupra unui furnizor, lucru pe care nu il poti face cand furnizorul in sine iti ofera serviciul de transport, de asemenea pentru volumele mari de marfa paletizata iti ofera posibilitatea sa achiti marfa cand masina a ajuns la incarcare iar soferul a verificat existenta furnizorului si a stocului, lucru pe care nicio alta platforma nu ti-l permite.

Arie mare de acoperire

Modulul StockLess de la AiCart iti permite sa adaugi orice furnizor in sistem, este ca si cum l-ai converti in drop shipper, chiar daca nu ofera astfel de servicii iar asta te ajuta sa iti maresti considerabil portofoliul de furnizori si produse fata de competitorii tai.

Faptul ca AiCart acceseaza intreaga retea BidTrans iti ofera posibilitatea sa definesti un furnizor nou oriunde s-ar afla, atat timp cat este in raza de acoperire a BidTrans ce acopera intreg teritoriul Uniunii Europene si al Marei Britanii (exceptand insule mici).

CONCLUZIE: nu mai conteaza daca furnizorul ofera servicii de drop shipping sau nu si unde se afla, asta pentru ca pretul transportului este calculat automat la checkout, BidTrans ridica marfa pentru tine si o livreaza direct la clientul tau final.

Diversitatea portofoliului

AiCart si BidTrans pot livra nu doar colete standard sau paleti standard dar si marfuri ADR, marfuri congelate sau refrigerate (min. euro palet), paleti non-standard cum ar fi cei de gips carton, OSB, cherestea sau casute de gradina suportand atat incarcare prin spate, laterala sau pe deasupra. 

Avand o asemenea capacitate logistica inseamna ca poti vinde ORICE, lucru pe care nu il poti face cu celelalte platforme clasice disponibile pe piata.

Daca inainte sa intri pe site-ul nostru intrebai: unde gasesc furnizori de drop shipping? acum tot ce ai de facut este sa te decizi ce vrei sa vinzi :).

Aplicarea responsabilitatii

Spre deosebire de modelul drop shipping unde intreaga responsabilitate pica in sarcina furnizorului (vezi incoterm-ul DAP sau DDP in cazul importurilor din Asia) in cazul StockLess responsabilitatile sunt clar trasate:

  1. RESPONSABILITATEA FURNIZORULUI:
    Probleme calitative sau cantitative, intarziere in pregatirea marfurilor
  2. RESPONSABILITATEA TRANSPORTATORULUI:
    Probleme legate de integritatea produselor precum colete / paleti loviti, intarzieri in livrarea marfurilor catre depozitul tau sau direct catre clientul tau final
We use cookies to give you the best experience.